Was de kip, ook van binnen, schoon en dep hem droog.
Hak de ui fijn en meng de helft daarvan met de boter, de peterselie en de
knoflook.
Meng de rest van de ui met de gesnipperde paprika, de verkruimelde
roomkaas, het broodkruim, wat zout, versgemalen peper en paprikapoeder en
vul de kipholte hiermee.
smeer de kip in met de kruidenboter, leg hem in de braadzak, sluit deze
losjes, prik de zak bovenop hier en daar met een vork in en leg hem in een
ovenschaal in de (combi)oven.
Laat e kip op 200°C in 1-1 1/4 uur of in de combimagnetron op
200°C, gecombineerd met 60% magnetron (= ± 350 Watt/stand 6) in
30 minuten gaar en lichtbruin worden.
Laat de kip in de uitgeschakelde combimagnetron nog 10 minuten
nagaren.
Controleer de gaarheid van de kip met een vleesthermometer: de temperatuur
in het dikste stuk van de bout moet oplopen naar 90°C.
Lekker met nieuwe aardappeltjes en peultjes met worteltjes.
Volg voor de variaties hetzelfde recept.
- Met gekruide rijstvulling en kerrieboter:
1 kip en kruidenboter van 50 gr boter, 1 gesnipperd en gefruit sjalotje
met 1 eetlepel kerriepoeder en 1 theelepel honing.
Vulling van 50 gr (rauw gewogen, gekookte) rijst, 50 gr rozijnen, 50 gr
doperwtjes, 3 kleingesneden gedroogde abrikozen en 1 eetlepel gemalen
korianderzaad.
Lekker met (gekruide) rijst.
- Met venkel-appelvulling en peperboter:
1 kip en kruidenboter van 50 gr boter, 2 eetlepels groene peperkorrels
(blikje) en 1 theelepel zout.
Vulling van 200 gr nèt gaar gekookte en fijngehakte venkel, 1
gesnipperde appel, verkruimelde beschuit, 2 eetlepels bieslook en
versgemalen peper.
Lekker met gebakken aardappeltjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |